Planera din tid

Att tid är dyrbar är inte bara ett talesätt, det är det viktigaste vi har och det gäller att göra det bästa av den både på företaget och hemmavid för att kunna ha ett strukturerat och välplanerat liv på alla plan. Arbetet påverkar fritiden och fritiden påverkar arbetet i de fall vi inte kan få det att fungera och det flyter ihop så det gäller att det blir hållbart på båda plan. 

Det gäller att se till så att det finns tid över till båda för att få ett fungerande liv och det är lika viktigt att skriva in alla viktiga möten och de datum som är uppbokade så det inte uppstår problem eller dubbelbokningar senare. Du vill att dina kunder eller leverantörer ska se att du sköter ditt jobb professionellt och att du tycker att deras tid är lika viktig som din.

Lika viktigt som det är att boka in möten och planera tiden utefter allt som ska göras så är det viktigt att planera in ledig tid, det kan vara tid som du stryker i almanackan under dagen för att ha tid att arbeta ikapp med dina kundorders eller den bokföring eller uppföljning du inte hunnit med. Detsamma gäller på fritiden, här kan boka in tid att ha kvalitetstid med familjen eller ta en fika med vänner.