Renovering av fastigheten

Som ägare av större fastigheter så kan en renovering vara kostsam. Det gäller att man kan räkna hem affären med hjälp av de hyresgäster som finns och att man ökar värdet på fastigheten. En renovering av fastigheten kan också göra den attraktiv för andra att hyra in sig i de lokaler som finns. Det kan vara butikslokaler eller kontor som man kan hyra ut till hugade spekulanter.

Kommersiell fastighet

För det mesta så upphandlas renovering av kommersiella fastigheter från någon entreprenadfirma som tar på sig hela renoveringen allt från planering till utförande av arbetet. Det är mycket som ska planeras innan renoveringen kan sätta igång, allt från dörrhandtag eller färgval som ska finnas i lokalerna. Är frågan om större projekt så kanske en arkitektfirma är med under resans gång och ritar upp projektet. Finns befintlig verksamhet igång i fastigheten så gäller det att ta hänsyn till den verksamheten och störa så lite som möjligt.

Bostadsrättsföreningar

Att sälja en nyrenoverad lägenhet i en väl förvaltad fastighet är så mycket enklare än en fastighet med några år på nacken och som kanske inte känns så trivsam. Så att det är lönsamt att renovera kan vi vara överens om. Allt som har med fastigheten att göra måste tas upp på årsstämman som bostadsrättsföreningen kallar till. Det är viktigt att du som medlem är med och bestämmer i en sådan förening. Vissa saker kan styrelsen ha mandat att beslut med stora renoveringar planeras noga så att föreningen har ekonomi att genomföra dessa.