Säkra upp fastigheten

Som ägare av en fastighet så gäller det att säkra upp den på bästa sätt så att inte utomstående kan ta sig in och ut hur som helst. Självklart så har er fastighet dörrar som skyddar mot intrång men det kan gälla att titta över allt som kan göra det enkelt att att sig in i en fastighet.

Byt ut de gamla låsen

Att göra det så besvärligt för inbrottstjuven som möjligt är ett bra tankesätt. Det ska vara enkelt för dig som dagligen går in och ut för att arbeta. För att slippa nycklar som kan försvinna så kan elektriska kodlås vara något som passar företaget. Byt ut lås i ytterdörrar mot säkerhetsklassade kodlås som hindrar obehöriga att ta sig in i era lokaler. Det kan vara en fördel att sätta in kodlås inne i fastigheten på dörrar som man inte vill att vem som helst ska kunna gå igenom utan rätt kod.

Larma fastigheten

Självklart så är ett larm det allra bästa för att hålla objudna gäster borta. Se till att skylta ordentligt att fastigheten är larmad skrämmer en del också. Bästa larmet är det med åtgärd, det vill säga att det blir utryckning av ett säkerhetsbolag för att kontrollera vad som hänt om larmet skulle gå. Oavsett säkra lås och larm så kan det naturligtvis bli inbrott i era fastigheter. Det finns de som ignorerar allt som har med lås och larm att göra. Övervakningskameror kan underlätta för att ta reda på vilka som brutit sig in i fastigheten.

Övervakning med kamera

Ett effektivt sätt är att övervaka lokaler med kamera. Här så kan det finnas larm där kameror ingår i ett paket. Om inte så finns det övervakningskameror att köpa och som kan fungera perfekt. Med dagens teknik så kan du direkt se i din smarta telefon vad som föregår i dina lokaler. Det kan också vara kameror med rörelsedetektor som gör att kameran går igång när något händer. Samt skickar ett meddelande om aktivitet. Kan var bra på kvällar och helger då det vanligtvis inte ska vara någon i lokalerna.