Bärbart kontor

För inte allt för länge sedan var det många arbetsuppgifter som endast kunde skötas när man var på kontoret, saker som att kolla sin mail, skriva rapporter och liknande var inte möjliga om man inte satt i kontoret vid sin stationära dator. Som tur har teknologin kommit ikapp många av våra behov.

Naturligtvis har det funnits laptops ett tag, men de var länge ganska icke-effektiva maskiner, de vägde betydligt mer än de gör idag och, hade relativt kort batteritid och blev lätt för varma. För att inte tala om att man inte hade någon trådlös uppkoppling överhuvudtaget, behövde man åtkomst till internet var man fortfarande tvungen att koppla in sig till ett modem.

Som teknologin steg för steg blev bättre löstes många av dessa problem successivt och idag kan vi lätt föra över det mesta vi måste ha daglig tillgång till för arbetet till våra smarta enheter som mobiler och surfplattor. Har man dessutom tillgång till ett löstagbart tangentbord till en surfplatta kan man i stort sett göra om den till en laptop när man än helst behöver det.

På dessa enheter kan man lätt ta med sig det kan tänkas behöva när man är ute på fältet, kataloger och andra säljverktyg kan vara till hands närsomhelst. Man kan ta emot beställningar direkt på kundmötet eller hantera supportadministration på plast istället för att behöva ta det över telefon.

Det finns en uppsjö av appar som är riktade åt företag och kan anpassas för den bransch man jobbar i. Nya appar dyker upp varje dag, så dagens problem kan det finnas en lösning på redan imorgon. Behöver man en lösning på ett väldigt specifikt problem finns dessutom möjligheten att skapa en app som löser just detta.