Gåvor till anställda

Som företag så kan det vara trevligt att ge sin uppskattning till sina anställda. Det kan vara vid speciella högtider som jul eller om någon stor affär gått igenom. Det kan också vara att man ger någon en gåva för lång och trogen tjänst. Men också om företaget firar något stor jubileum som 25, 50, 75 eller till och med ett hundraårsjubileum.

Uppskattade gåvor

Vid stora jubileumsgåvor och julgåvor så är dessa skattefria om de inte överstiger en viss summa. Allt detta kan man läsa om hos Skatteverket. Köper man en julgåva till sina anställda så får den inte överstiga 450 kronor för att vara skattebefriade. Det finns massor med trevliga gåvor för under den summan som man kan köpa som företag och ge till sina anställda. Det är alltid uppskattat av de flesta att få något av företaget som tack för det gånga året eller som en uppmuntran för väl utfört arbete.

Istället för julgåva

Något som också är populärt är att istället för julgåva till personalen ge bidrag till någon välgörande ändamål. Det får dock inte vara den anställde som begär detta utan det ska vara arbetsgivaren som istället får den årliga julgåvan istället skänker ett bidrag till någon organisation som bedriver ideell verksamhet. Det kan vara en fin gest från arbetsgivaren att istället för gåva till anställda tänka på andra som kanske inte har det lika bra som vi har det.