Håll reda på viktiga datum

Som egen företagare finns det en uppsjö av olika datum och tider att hålla reda på. Det gäller inte bara möten och luncher med kunder eller leverantörer utan också en rad datum och sluttider som bestäms av olika myndigheter och instanser. Det kan gälla allt från när skatten eller deklarationen skall lämnas in, när årsredovisningen förväntas vara färdig, när rut- och rotavdrag skall anmälas till när ett företags moms skall betalas.

Fördelaktigt med fysisk kalender

Hos Skatteverket kan du ta del av en sammanställning av de viktigaste datumen som gäller för egna företagare och andra organisationer. För att kunna hålla reda på dessa, för verksamheten, essentiella datum kan det vara en bra idé att föra över dem till en almanacka. Studier har nämligen visat att det många gånger är fördelaktigt att ha en fysisk kalender med alla tider, datum och arbetsuppgifter som man behöver komma ihåg.

Personlig almanacka

På nätet finns det idag möjlighet att beställa en personlig almanacka som är specifikt utformad efter ens egna önskemål. När det gäller dessa kalendrar är man själv delaktig i hela utformningen. Allt från hur framsida och spiral ser ut till designen på själva kalenderbladen. Här har man chansen att skapa ett arbetsverktyg som verkligen kan underlätta arbetsdagarna och organiseringen av dessa. Den här tjänsten finns hos Kalenderkungen. Man kan även välja från vilken månad man vill att kalendern skall börja. På så sätt kan man beställa sin kalender när som helst under året och ändå utnyttja alla årets månader.

Att ha en riktig fysisk kalender har också visat sig fungera utmärkt för många då de tycker att det gör det lättare att få en överblick och att på så sätt kunna organisera både privat- och arbetsliv på bästa möjliga vis. Visst kan det vara praktiskt med allt det digitala i många lägen men en analog kalender är svårslagen i många lägen. Man kan även skriva saker som man kanske inte gör i en digital kalender. Viktiga påminnelser och annat som är av vikt.