Kassasystem – din viktigaste investering

För att säkerställa att allt går rätt till och för att kunna ge bästa tänkbara service till sina kunder är det a och o att ha ett bra kassasystem. Alla butiker och företag som har en försäljning på mer 178 000 kronor, måste införskaffa och inneha ha ett godkänt system.

Beroende på hur din butik ser ut och hur pass etablerad du är, kan du hyra eller köpa ett kassasystem. Om du precis har öppnat, och fortfarande är osäker på hur det kommer att rulla igång, kan det vara en god idé att hyra ett kassasystem och testa om det passar just er och er verksamhet. Ett kassasystem håller i genomsnitt mellan tre till fem år, så är man redan etablerad så är det bästa att köpa systemet.

Om du har ett lager

Det är svårt att hålla koll på alla varor i en butik oavsett hur noggrann man är med inventering. Därför kan det vara en bra affär att skaffa ett kassasystem med lagerhantering om din butik även har ett lager anknutet till butiken. Varorna registreras då in i kassan och varje gång du säljer en vara registreras detta och dras direkt av från lagersaldot.

Touch eller knappar?

Idag har de flesta systemen pekskärm, men det finns fortfarande många företag som föredrar en traditionell kassa med knappar. Fördelarna med att välja en pekskärm är att du bland annat snabbt kan komma åt populära varor genom att gruppera dessa direkt på skärmen. Man kan även integrera mobila betalningslösningar. Du kan även välja att inte skriva ut kvitto, utan kanske skicka det som sms eller mejl om kunden ber om detta. Hur behovet än ser ut så finns det ett kassasystem som passar just er verksamhet. Ta gärna en stund och fundera på vilken som passar er bäst, då detta kommer att vara en av de absolut viktigaste investeringarna ni kommer att göra!