Någon som tar hand om fastighetens skötsel

Att äga ett kontor innebär en rad olika uppgifter att ta hand om. När du presenterar ditt kontor för blivande kunder är det viktigt att hålla rent och snyggt.

Ett smart tips är att beställa ett helhetskoncept för skötsel av kontoret. Denna lösning är perfekt för dig som inte har tid med att sköta de problem som dyker upp i samband med att äga ett kontor. Klicka här för att ta reda på mer inom fastighetsskötsel.

Hjälper dig städa

När du anlitar någon för att hjälpa dig med fastighetens skötsel ingår ofta arbete med grönytor, trappstädning, halkbekämpning och fönsterputs. Har du specifika behov går det enkelt att lösa då du skriver till företaget vilket typ av arbete de ska utföra. Dessa tjänster går att beställa i hela landet.

RUT- och ROT-avdrag

När du anlitar en firma för kontorets skötsel kan du få RUT- och ROT-avdrag. ROT-avdraget kan ge dig upp till 50 000 kronor i avdrag för olika tjänster. Detta är bland annat tjänster inom reparation, ombyggnad och tillbyggnad. ROT-avdraget gäller endast arbetskostnaden och inte materialet. Om du uppfyller kraven för ett RUT-avdrag kan du få skattereduktion med 50 procent av arbetskostnaden. Tjänster som ingår i RUT-avdraget är rengöring, underhåll och tvätt. Här varierar maxbeloppet beroende på din ålder.